SAFEMEX

 

UNDVIK SPISBRÄNDER I KÖKET

Enkel och snabb installation

Batteridriven sensorenhet med 5-6 års livstid på batterierna. Tvåvägs trådlös anslutning mellan sensorn och strömstyrningsenheten.


På SAFEMEX SPISVAKT ansluts en strömstyrningsenhet till spisens strömuttag. Den batteridrivna sensorn monteras enkelt med hjälp av självhäftande tejp på väggen eller undersidan av köksfläkten.

SAFEMEX SPISVAKT registrerar automatiskt överhettning på spishällen och slår ifrån strömmen till spisen om inte temperatur sänks eller larmet kvitteras. Den är klar för användning direkt efter installation tack vare den pålitliga trådlösa förbindelsen.

Lätt att använda​

 

Helautomatisk matlagningssäkerhet, kräver ingen insats av användaren. Ett larm kan dock deaktiveras genom knapptryckning. Kompatibel med de flesta spisar och spishällar för hushållsbruk med både 1- och 3-fas anslutning. Justerbar larmnivå beroende på installationshöjd.

SAFEMEX SPISVAKT kontrollerar funktionerna automatiskt för felsäker användning. Spisens automatlås aktiveras om sensorn flyttas från sin plats, batterierna tar slut eller om själva diagnostiken inte fungerar.

Automatisk avstängning

När SAFEMEX SPISVAKT registrerar att spishällen används kan den starta en inbyggd timer (nedräkning). När tiden gått ut stängs spishällen automatiskt av. För att starta timerfunktionenigen trycker man en gång på betjäningsknappen.

 

Marknadens smartaste brandskydd​ i köket

 

- förhindrar brand genom att automatiskt stänga av spisen vid överhettning.