Frihängande köksfläktar

 

Berika köket med en snygg frihängande köksfläkt

Berika köket med en snygg frihängande köksfläkt

 

En effektiv fläkt är ett måste i varje modernt kök. Idag är så gott som alla nyare kök utrustade med en köksfläkt som tar hand om oset från matlagningen.

Med en väl fungerande fläkt undviker du dålig lukt i hemmet och du slipper ha matlukt kvar i hår och kläder. En fläkt som är igång är mycket effektivare än ett öppet fönster när det gäller att ta bort matos i hemmet. Även om du har möjlighet att vädra ordentligt så uppnår du ändå bättre komfort och ett renare kök med en effektiv köksfläkt.

Behöver din nuvarande fläkt bytas ut eller håller du på att bygga om köket? Då bör du fundera på om du borde installera en modernare köksfläkt.

En fläkt är inte nödvändigtvis en stor och klumpig sak som är i vägen när du lagar mat. Nu för tiden kan du få smarta och diskreta köksfläktar som både är tysta och effektiva. Du behöver inte heller ha fläkten monterad på väggen, du kan också välja mellan exempelvis bänkintegrerade, takintegrerade eller frihängande fläktar.

Varför välja en frihängande köksfläkt?

 

Du kanske tycker att det är mer praktiskt med en köksfläktt som är monterad på väggen eller kanske diskret gömd i taket. Men det kan faktiskt finnas goda skäl att ha en frihängande fläkt över spisen istället. 

Om din spishäll är placerad på en köksö är den frihängande fläkten ett bra och effektivt alternativ.

Fläkten ska helst monteras så nära spishällen som möjligt om den ska fungera optimalt. Om du inte har möjlighet eller om det är för högt i tak för att en takintegrerad modell ska fungera optimalt är det därför vettigt att titta på en av de frihängande köksfläktarna från Thermex.

Thermex köksfläktar – ett säkert val

 

Thermex är bland de ledande tillverkarna av köksfläktar. Thermex har alltid varit top of the line både vad gäller design och prestanda.

 

När du köper en fläkt från Thermex, oavsett vilken modell du väljer, kommer du garanterat en gedigen och funktionell produkt som är lätt att använda och som du kan njuta av i många år framöver. Hos Thermex kan du alltid hitta en fläkt som matchar dina behov och önskemål och som passar perfekt in i ditt kök.

Thermex levererar köksfläktar med bra kapacitet som kan kopplas till både befintlig imkanal och till recirkulation genom ett effektivt kolfilter. Du får alltså möjlighet att installera en fullt fungerande fläkt även om du inte har möjlighet att koppla den till en kanal.

Thermex har två olika produktserier, Yellowline och Blueline. I båda serierna hittar du ett bra sortiment av köksfläktar. Skillnaden är att produkter i Yellowline-serien kan köpas både online och i fysiska butiker medan Blueline-produkter endast säljs i fysiska butiker hos utvalda återförsäljare.

OXFORD – en elegant och prisvärd lösning

 

I Thermex Yellowline-serie hittar du bland andra läckra produkter den snygga och funktionella frihängande köksfläkten OXFORD. Kroppen på OXFORD är rund och utrustad med fyra LED-spots. Både kropp och skorstensdel är gjorda av rostfritt stål för en snygg och stilren look

Modell OXFORD passar i alla designkök. Fläkten är användarvänlig och ytskiktet är lätt att rengöra. Din köksö blir bara vackrare med en OXFORD från Thermex.

 

GREEN AIR – snygg estetik för ditt kök

I produktserien Yellowline från Thermex hittar vi  även modell GREEN AIR – en frihängande köksfläkt med en karaktäristisk stil och charm. Med GREEN AIR modellen får du en köksfläkt som inte på något sätt liknar en traditionell köksfläkt. Den cylinderformade fläkten väcker minnen av en vacker designlampa varför just denna modell passar perfekt in i den minimalistiska interiören.

GREEN AIR finns i vitt eller svart utförande och båda modellerna levereras med ett inbyggt Plasmex(R)-filter. En riktigt bra lösning om man inte har möjlighet att kopla fläkten till kanal.

DERBY – rostfri med glasskärm

När du söker en fläkt med glasskärm är den väldesignade och okonventionella DERBY från Yellowline-serien precis något för dig. Med DERBY får du valuta för pengarna i form av en riktigt snygg köksfläkt med välvt glas.

DERBY fungera både med anslutning till imkanal och med aktivt kolfilterfilter för recirkulering av luften. 

 

 

LYON – effektivitet i en stram design

Om du gillar 100% rena linjer, och samtidigt vill ha en fläkt av högsta kvalitet ska kolla in den frihängande modellen LYON. LYON tillhör Thermex Blueline-serie som endast säljs via utvalda återförsäljare.

Modellen har en snygg och funktionell design med en stor filteryta och motsvarande kapacitet. Den smarta köksfläkten kan styras med antingen medföljande fjärrkontroll eller med appen från Thermex, det går också att koppla fläkten till hemmets Google Assistant och styra den med rösten från var som helst i bostaden.