GÖR DINA VINER GODARE MED EN VINKYL

 

Winemex

När du älskar att njuta av ett gott glas vin​

- den mysiga atmosfären med familj och vänner så förtjänar de härliga dropparna att du förvarat dom rätt. Speciellt när du har valt att unna dig ett bättre vin.

Många goda viner blir bättre med tiden och därför finns det ännu mer att se fram emot när du förvarar dem i en vinkyl från THERMEX. Här får du vinkällarens alla fördelar i hemmets vrå.

wmode=transparent&enablejsapi=1&rel=0&autoplay=1&mute=1&loop=1" title="YouTube video player" frameborder="0" clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

En idealisk konstant temperatur – t ex 12˚C-14˚C för rött vin – både när vinet ska drickas direkt eller när det lagras under en längre tid.

Rätt luftfuktighet - mellan 50 och 70% - så att korken förblir perfekt och etiketten inte skadas.

Ren luft – så att vinets smak inte påverkas av oönskad doft.

UV-skydd på dörren – så att solens strålar inte skadar ditt vin.

Vinkyl för inbyggnad eller fristående

 

Under förra århundradet gjordes stora framsteg i samband med köksinredning. Bland de stora i sitt slag var det elektriska kylskåpet, diskmaskinen, spisen och köksfläktarna som gör matlagningen lite enklare, renare och mer hygienisk.

Sedan dess har flera innovationer kommit till som kanske inte betytt lika mycket i förhållande till befolkningens allmänna levnadsstandard men som bidragit till att göra vardagen mer spännande. Där hittar vi till exempel vinkylen – en smart produkt för finsmakaren som vill förvara de dyra och smakrika dropparna under optimala förhållanden.

WINEMEX – vinkylar av hög kvalitet

 

Letar du efter en vinkyl av hög kvalitet ska du titta på Thermex sortiment. Thermex är experter på allt som rör kylteknik och ventilation i hushållet. Även om Thermex främst har utmärkt sig inom utveckling, design och tillverkning av köksfläktar så finns det även andra spännande produkter i sortimentet – till exempel vinkylar.

Thermex sortiment av vinkylar heter WINEMEX och innehåller ett brett utbud av spännande produkter. I sortimentet finns såväl vinkylar för inbyggnad som fristående modeller i många olika storlekar och utföranden. Du kommer med säkerhet att hitta en vinkyl som matchar dina behov i WINEMEX sortimentet.

Varför köpa en vinkyl?​

 

Du kanske tycker att en vinkyl låter som ren lyx – och det är det förmodligen. Men om du uppskattar ett glas gott vin och kanske till och med handlar hem ett antal flaskor kan det faktiskt löna sig att investera i att förvara dina flaskor på ett bra sätt.

Det är inte helt oviktigt hur du lagrar ditt vin. Tyvärr är inte alla medvetna om detta faktum. Många placerar helt enkelt flaskorna i ett vinställ i vardagsrummet och låter dem ligga där lång tid.

Om du tillhör denna grupp så bli inte förvånad om det fina italienska vinet du har sparat till ett speciellt tillfälle smakar dåligt när du öppnar det. Flaskan – och därmed korken – har med största sannolikhet utsatts för både varierande temperaturer och luftfuktighet samt mycket ljus. Är det något vinet ogillar så är det just kombinationen av dessa tre faktorer.

En annan fördel med att investera i en vinkyl är att du alltid kan vara säker på att dina vinflaskor håller rätt temperatur. Det är ett "missförstånd" att rött vin ska serveras ljummet medan rosé och vitt vin ska vara näst intill iskallt.

Alla typer av vin förtjänar att serveras vid precis rätt temperatur och med en vinkyl har dina flaskor alltid rätt temperatur.

KYLSZONER SOM PASSAR
VINET PERFEKT

 

En vinkyl kan användas till alla typer av vin. Genom att välja till exempel ett skåp med två kylzoner och separata dörrar kan du säkerställa en konstant temperatur och luftfuktighet i båda zonerna. Kylzonerna har var sina inställningar så du kan förvara olika typer av vin eller ha drickfärdigt vin i den ena zonen och långtidsförvaring i den andra.

PÅ RÄTT HYLLA

 

Vinflaskor förvaras bäst liggande så att innehållet i flaskan håller korken fuktig. Den horisontella förvaringen sparar också plats. Öppna flaskor förvaras stående för att förhindra spill eftersom de flesta korkar inte är helt lufttäta.

Utdragbara hyllor är både praktiska och fördelaktiga. Trähyllor är bättre på att dämpa vibrationer än metallhyllor.

WINEMEX – vinkylar av hög kvalitet

 

Letar du efter en vinkyl av hög kvalitet ska du titta på Thermex sortiment. Thermex är experter på allt som rör kylteknik och ventilation i hushållet. Även om Thermex främst har utmärkt sig inom utveckling, design och tillverkning av köksfläktar så finns det även andra spännande produkter i sortimentet – till exempel vinkylar.

Thermex sortiment av vinkylar heter WINEMEX och innehåller ett brett utbud av spännande produkter. I sortimentet finns såväl vinkylar för inbyggnad som fristående modeller i många olika storlekar och utföranden. Du kommer med säkerhet att hitta en vinkyl som matchar dina behov i WINEMEX sortimentet.

Välj en inbyggd eller fristående vinkyl från Thermex

 

När du står inför att välja en vinkyl ska du först och främst ta ställning till om den ska integreras i t.ex. köksinredningen eller om det ska vara en fristående modell. Det finns för- och nackdelar med båda lösningarna och ditt val av vinkyl beror helt på dina önskemål och ditt köks planlösning.

Våran minsta vinkyl är WINEMEX 7 som är den perfekta lösningen för det lilla köket. WINEMEX 7 kan användas både som inbyggnadsmodell och som fristående vinkyl och tar med sina 15 cm bredd inte så mycket plats.

WINEMEX 7 är helt perfekt om du vill förvara upp till sju flaskor vid rätt temperatur. Och eftersom denna smarta vinkyl kan byggas in i köksinredningen tar den inte upp extra golvyta.

En annan kandidat för smart vinförvaring är den inbyggda vinkylen WINEMEX 24 som är designad för att byggas in i ett överskåp precis som en mikrovågsugn och tar lika mycket plats som en sådan. Denna vinkyl är bredare än den är hög och kan rymma upp till 24 flaskor utan att ta för mycket plats. Och vill du ha en vinkyl med plats för ett större antal flaskor kan du välja WINEMEX 26 istället, den lämpar sig för inbyggnad i skåp avsedda för inbyggnadsugnar.

Om du har plats för en fristående vinkyl och vill förvara ett större antal flaskor kan den snygga och estetiska WINEMEX 93 vara något för dig. Som namnet antyder rymmer denna vinkyl upp till 93 flaskor och är utrustad med två separata temperaturzoner. Det betyder att du kan ställa in den på en temperatur för dina vita viner och en annan för de röda. Den läckra designen och den tystgående kompressorn gör att du enkelt kan ha skåpet stående i ditt vardagsrum där det kan smälta in med övrig inredning.

WINEMEX BLUE – de exklusiva modellerna

 

Precis som för Thermex sortiment av köksfläktar är utbudet av vinkylar uppdelat i två olika produktlinjer. I Blueline sortimentet hittar du modellerna som endast kan köpas via auktoriserade återförsäljare.

Du kan till exempel välja den raffinerade WINEMEX BLUE 145 som är Thermex flaggskepp inom vinskåp. WINEMEX BLUE 145 stoltserar bland annat med nio utdragbara hyllor av hållbart bokträ, en tystgående kompressor och en elegant snedställd displayhylla för de viner du vill visa upp lite extra.

Med sin höjd på 174 centimeter är WINEMEX BLUE 145 ett läckert och imponerande skåp i stilren design och med gott om plats för alla dina viner. Den elektroniska kontrollpanelen ger dig en bra överblick över temperaturen i din vinkyl och ett aktivt kolfilter i ventilationssystemet säkerställer ett balanserat och luktfritt klimat i skåpet. Du har även möjlighet att förvara dina vinglas i det rymliga skåpet, redo att servera vinet.

Du kan även välja att installera WINEMEX BLUE 145 i en del av huset som inte är uppvärmd, till exempel garaget. Den tillhörande kompressorn kan både kyla ner och värma upp så du behöver vara rädd för minusgrader i din vinkyl.