Vägghängda köksfläktar

Köksfläkten – oumbärlig i det moderna köket

Om du vill undvika lukter från matos i ditt kök och andra rum i hemmet -

Även om du kan öppna fönstret och vädra så blir det ingen hållbar lösning. För det första kommer det att innebära en stor värmeförlust under de kalla vintermånaderna. För det andra kommer du inte att kunna bli av med alla partiklar från matlagningen till livet med bar luftning.

För detta ändamål behöver du en effektiv fläkt som kan fånga upp fett och sot som annars skulle lägga sig på alla ytor i köket. En köksfläkt med rätt kapacitet kommer att kunna hålla hemmet luktfritt oavsett hur flitigt matlagar du är.

En rätt monterad köksfläkt skapar ett undertryck i köket, så att ånga, fukt och matos inte sprider sig till resten av bostaden. På det sättet hjälper köksfläkten till att förbättra luften i hela bostaden. Ju större köksfläkten är i förhållande till spisen, dess bättre evakuering av luften får du. 

Vilken typ av köksfläkt ska jag välja?

Tidigare var en köksfläkten en stor och klumpig sak som placerades direkt ovanför spisen i hela dess djup. Denna placering kan vara opraktisk i förhållande till både matlagning och städning och kan vara till besvär för personer över en viss längd.

Äldre modeller av köksfläktar är inte alltid så effektiva och ofta högljuda. Det har dock hänt mycket på den fronten. En modern köksfläkt kommer att kunna fånga upp os och partiklar från matlagningen på ett mycket mer effektivt sätt samtidigt som den har betydligt lägre ljudnivå.

Köksfläkt för evakuering eller kolfilter

En nyare köksfläkt behöver inte kopplas till kanal utan kan fungera med ett effektivt kolfilter som renar luften från matos och som lätt kan bytas. En vägghängd köksfläkt med kolfilter kan fungera effektivt så länge filtret byts ut minst två gånger om året.

Du bör bestämma dig för om du vill ha en fläkt med kolfilter eller om du vill koppla den till bostadens imkanal. Det framgår av modellens produktblad om den kan användas med kolfilter eller ej. Det flesta modeller har möjlighet till bägge lösningarna. 

Väggmonterade fläktar i många olika utföranden

 

Numera kan du välja fläktar i många olika utföranden, till exempel väggmonterade, frihängande, takintegrerade, skåpsintegrerade och bänkintegrerade. Väggmonterade är fortfarande bland de mest populära modellerna i Sverige.

En väggmonterad fläktkåpa är idealisk för den som har spishällen mot väggen.

De väggmonterade modellerna från THERMEX kan monteras fritt på väggen eller mellan överskåpen. De snedställda modellerna, så kallade vertikalfläktar, ger användaren en bra överblick över kokzonen.

Thermex köksfläktar finns i många olika utföranden och levereras i olika bredder med dito kapacitet. Thermex serier Blue Line och Yellow Line kan erbjuda vägghängda modeller med möjlighet till recirkulation genom kolfilter eller anslutning till imkanal. De effektiva köksfläktarna finns i flera olika designer och du kommer säkerligen att kunna hitta minst en modell som passar ditt kök.

Beställ din Thermex köksfläkt online

 

Om du vill beställa din Thermex köksfläkt via en webshop, observera att endast produkter från Thermex Yellow Line går att beställa online. Det är till exempel de populära modellerna Glasgow, Reading, Cambridge II, London II, Preston Lux, Mini Preston II och Vertical Automatic.

Gemensamt för alla nämnda modeller är deras slimmade profil och på sättet de är monterade på väggen. De nämnda modellerna tillhör kategorin "vertikal" och har varit mycket populära de senaste åren. De snedställda modellerna, så kallade vertikalfläktar, ger användaren en bra överblick över kokzonen.

Bland de väggmonterade modellerna i Thermex Yellow Line-serien hittar du även de mer klassiskt designade modellerna Decor 787, Camino Eco II, Decor 942, Harwich II och Harwich Lux samt populära Derby. Vill du ha extra sugkraft i en läcker industriell design kan du välja Semi Industri – den perfekta matchningen för ett riktigt gourmandkök.

Thermex Blue Line - endast via utvalda återförsäljare

 

Om du har fattat tycke för en av de snygga modellerna i Thermex Blue Line-serie kan du hitta det du söker hos någon av våra återförsäljare. Dessa modeller kan inte beställas online.

Blue Line-serien innehåller de vertikala modellerna Dax, Mini Bordeaux, Perpignan och Mini Perpignan. Här finns också den rustika Bretagne som är perfekt för det traditionella lantköket och den mer konventionellt designade horisontella modellen Lyon.

Gemensamt för alla Thermex köksfläktar

är bra kapaciteten, det enhetliga och tysta suget samt den snygga och stilrena profilen. Samtidigt är produkterna lätta att använda och har många olika inställningsmöjligheter. Du kommer säkerligen att kunna hitta en Thermex-modell som matchar dina önskemål och preferenser.