Takintegrerade Köksfläktar

Thermex takintegrerade köksfläktar – effektiva och diskreta

 

Takintegrerade köksfläktar – effektiva och diskreta

 

En väl fungerande köksfläkt är ett måste i varje modernt kök. Fläktens uppgift är att fånga upp fett- och sotpartiklar från matlagning, och på så sätt förhindra dålig lukt i hemmet samt onödig smuts på väggar och skåp i ditt kök.

Även om du kan öppna fönstret och vädra så blir det ingen hållbar lösning. Den modellen är också långt ifrån optimal under de kalla vintermånaderna.

Står du inför att bygga nytt kök eller renovera det befintliga är det bra att fundera över  köksfläkten i god tid. Fundera på vilken typ av köksfläkt du föredrar och vilken modell som passar bäst till din köksinredning.

Det finns flera olika typer av köksfläktar som var och en har sina fördelar. Vilken fläktmodell du ska välja beror helt på dina preferenser och layouten på ditt kök.

Hitta en integrerad fläkt som passar ditt kök

 

Det har aldrig varit enklare att hitta en snygg och stilren fläkt som passar i ett läckert designkök tillsammans med övriga produkter. Där fläkten förr nästan var ett nödvändigt ont på grund av sin klumpiga design blir det idag istället en inredningsdetalj i köket.

Du kan till exempel välja en fläkt som är integrerad i taket, bänken eller i skåpet ovanför spishällen. En integrerad köksfläkt kommer att vara praktiskt taget osynlig för blotta ögat. 

När du väljer en integrerad fläkt sparar du också plats i köket. Moderna köksfläktar har en kapacitet som gör att de kan installeras i takhöjd och ändå fånga upp den majoriteten av matoset när du lagar mat.

Välj en takintegrerad köksfläkt för optimal användning av utrymmet

 

Om du inte vill ha fläkt eller överskåp monterade ovanför din spishäll kan du istället välja en takintegrerad köksfläkt. Denna typ av fläkt monteras i taket och ansluts till imkanalen i din bostad eller så väljer man att recirkulera luften och kompletterar då med ett kolfilter.

Thermex var först på marknaden med takintegrerade köksfläktar – en innovativ produkt med lika stor vikt på estetik och funktionalitet. Målet var att skapa en lösning som var effektiv och platsbesparande på samma gång, och detta måste sägas ha lyckats över all förväntan.

En takintegrerad fläkt från Thermex är praktiskt taget osynlig för blotta ögat. Den diskreta plattan som täcker själva filterdelen smälter in i taket. Fläkten avslöjas faktiskt bara av de tre eller fyra ljuskällorna när dom är tända. Du får alltså en estetisk lösning som ger ljus och luft i ditt kök när du väljer en takintegrerad köksfläkt.

Takintegrerade köksfläktar från Thermex

 

Thermex kan leverera flera olika takintegrerade fläktmodeller. I Yellowline-serien pratar vi om modellerna PASSAT och de två NEWCASTLE-varianterna MAXI och MEDIO. I Blueline-serien hittar du METZ MAXI och METZ MEDIO. Gemensamt för alla modeller är att de är utrustade med kraftfulla motorer som ser till att allt matos effektivt sugs ut ur köket när du lagar mat. Det finns också möjlighet att välja modell med extern motor, det vill säga att fläktmotorn placeras på t.ex. yttertaket istället.

De takintegrerade modellerna fjärrstryrs för att underlätta användningen. Den medföljande fjärrkontrollen har lång räckvidd och kan styra både motor och belysning.

Smart styrning av din takintegrerade köksfläkt

 

Båda NEWCASTLE-modellerna liksom METZ och PASSAT levereras, förutom standardfjärrkontrollen, med det patenterade Thermex-röststyrningssystemet som gör att du kan styra din köksfläkt genom att bara använda din röst. Du behöver med andra ord inte sträcka dig efter din fjärrkontroll samtidigt som du har händerna fulla i köket vilket är en stor fördel.

Du har även möjlighet att styra dessa modeller med hjälp av en speciell app som kan installeras på smartphone eller surfplatta. Fläkten är utrustad med Wi-Fi-anslutning så att du enkelt och snabbt kan styra fläkten via din enhet.

Det ger dig möjlighet att till exempel styra fläktens hastigheter via din app – en användbar lösning om du befinner dig i ett annat rum och därmed utom hörhåll eller fjärrkontrollens räckvidd. Du kan även kontrollera fläktens filterstatus och på så sätt få en bild av när det är dags att rengöra eller byta filter.

Thermex-appen är gratis och kan laddas ner från både App Store och Google Play. Du har även möjlighet att integrera din Thermex köksfläkt i Google Assistant så att du kan slå på och stänga av fläkten från alla rum via hemmets Google-system.

Thermex METZ – en ny klassiker

 

Bland de takintegrerade modellerna måste METZ sägas vara flaggskeppet. Den takintegrerade käksfläkten METZ, med sin eleganta frontpanel, är ett mycket bra val för en raffinerad fläkt som kan matcha inredningen även i det stiligaste designköket.

Thermex METZ har god funktion både när det gäller både sugkapacitet och fettfiltrering. Den läckra glasskivan är lätt att rengöra och de inbyggda spotlightsen har lång livslängd.

Montering av takintegrerad köksfläkt

 

När du köper en takintegrerad fläkt ska du vara medveten om att montering och installation ska utföras av en behörig installatör enligt instruktionerna från Thermex och gällande lagstiftning.

Du behöver därför anlita en hantverkare för att få hjälp med monteringen av din Thermex PASSAT, METZ eller NEWCASTLE köksfläkt. Den goda nyheten är att dessa modeller är så enkla att installera att endast en person behövs för uppgiften.

Thermex  modellerna PASSAT och NEWCASTLE kan köpas online såväl som från fysiska butiker. METZ modellerna från Thermex Blueline-serie säljs endast via utvalda återförsäljare i fysiska butiker.