Badrumsfläkt

 

Bra inomhusklimat

Bra inomhusklimat med en effektiv badrumsfläkt

 

Under de senaste årtionden har inomhusklimatet hamnat i fokus. Vikten av ett bra inomhusklimat utan för mycket lukt, fukt, drag och obehagligt höga eller låga temperaturer har gått upp för både experter och husägare.

Därför byggs de flesta nyare bostäder med inbyggd ventilation antingen i form av värmeåtervinning, värmepumpar eller luftkonditionering. På så sätt kan även det tätaste och mest effektivt isolerade huset uppnå ett inomhusklimat som är hälsosamt och bekvämt på samma gång.

 

Att utrusta hemmet med toppmodern ventilation ger många fördelar. Först och främst får du som nämnt ovan ett mycket bättre inomhusklimat om luften i bostaden byts ut kontinuerligt. En effektivt ventilation tar bort radon och partiklar samt allergener som pollen och damm från luften så att den blir renare och fräschare att andas.

Med ett optimalt inomhusklimat får du och din familj en högre grad av välbefinnande dagligen. Du kan minska risken för att barnen ska utveckla allergier från barndomen om luften renas från allergiframkallande damm.

På våren och sommaren kan du bli kvitt irriterande hösnuva eftersom de flesta ventilationssystem filtrerar luften utifrån innan den leds in i bostaden genom effektiva filter. Det gör att du inte behöver oroa dig för om pollen från gräs eller björk sugs in i bostaden via ventilationssystemet.

Dessutom kan du vara nöjd med att med ett ventilationssystem slippa vädra flera gånger om dagen för att minska radonhalten i ditt och din familjs hus. Radon misstänks vara en bidragande orsak till flera olika cancerformer. Om du tar bort radon från luften kommer du att kunna minimera risken för att utveckla detta hos alla medlemmar i hushållet.

Slutligen kommer husets även "hälsa" att förbättras om inomhusluften är tempererad och luftfuktigheten regleras. Bland de mest elaka och skadliga besvären i hemmet är mögel som får bra växtförhållanden om luftfuktigheten i bostaden är för hög.

Mögel kan leda till sjukdom hos både barn och vuxna. Du bör därför se till att luftfuktigheten i bostaden hålls på ett absolut minimum. Och det kan du till exempel göra genom att installera en badrumsfläkt.

Badrumsfläktar från Thermex – ett framtidssäkert val

 

Om ditt badrum ännu inte är utrustat med någon typ av ventilationslösning bör du överväga att installera en badrumsfläkt. Detta gäller särskilt om du inte har fönster som kan öppnas för att släppa ut ånga eller ett effektivt ventilationssystem som kan ta bort fukt från luften.

En permanent hög luftfuktighet kan sätta sig i väggarna och ge upphov till mögelbildning. Mögel trivs i fuktiga miljöer och är svår att bli av med när den väl fått fäste.

Det är därför viktigt att säkerställa en effektiv ventilation i badrummet. Och det gör du med fördel med hjälp av en badrumsfläkt från Thermex.

Thermex badrumsventilation

 


Thermex, som kanske är mest känt för sitt sortiment av köksfläktar, står bakom en rad produkter för ventilation och luftrening i privata hem. Bland dessa hittar du flera lösningar för badrumsventilation. Du kommer säkerligen att kunna hitta en badrumsfläkt som matchar dina behov i sortimentet.

Oavsett vilken badrumsfläkt du väljer kommer du aldrig att bli besviken på en Thermex produkt. I årtioenden har Thermex försett hushåll med kvalitetsprodukter ventilation i hemmets alla rum.

Future 100 – funktionell och framtidssäker design

 

Den tysta och diskreta badrumsfläkten Future 100 fungerar med både hygrostatstyrning och styrning via belysnings strömbrytare. Hygrostatstyrningen fungerar alltid som primärstyrning vilket innebär att fläkten går oavsett om belysningen är tänd eller ej om luftfuktigheten är högre än det inställda gränsvärdet.

 

Future 100 har en diskret design som passar i alla badrum eller toaletter. Fläkten ansluts till rördimension 100 mm. 

Thermex Punto-serien – liten och effektiv

 

Till det lilla badrummet där luftfuktigheten snabbt blir relativt hög kan du med fördel välja en Thermex Punto badrumsfläkt. Denna fläkt som lämpar sig för mindre våtrum kan monteras i fönster, tak eller vägg.

 

Beroende på vilken modell ur Punto-serien du väljer levereras den med justerbar eftergångstimer, automatisk avstängning och justerbar hygrostat som kan ställas in mellan 60 % och 90 % relativ luftfuktighet.