Centralventilation

 

Hitta rätt Thermex spiskåpa för centralventilation

Spiskåpor för centralventilation

 

Under många år så har köksfläktar och spiskåpor utvecklats explosivt och är idag en integrerad del av de flesta moderna kök. Men där fläktar förr nästan bara var avsedda för kök i enfamiljshus med egen kanal kan du nu enkelt beställa en fläkt som passar in även det minsta lägenhetskök.

 

Du kan till exempel välja en köksfläkt som renar luften genom ett aktivt kolfilter och recirkulerar luften eller så satsar du på någon av spiskåporna som kan kopplas till fastighetens centrala ventilationssystem.

Varför välja en modell för centralventilation?

 

Det finns många fördelar med att välja en spiskåpa för centralventilation, i alla fall om du bor i en lägenhet belägen i ett flerfamiljshus. När du väljer spiskåpa för centralventilation kan den kopplas till fastighetens gemensamma ventilationssystem.

Denna modell är alternativet till den traditionella modellen som innebär anslutning till egen imkanal. Det är lite olika från fastighet till fastighet vad som passar bäst. Kontrollera alltid med fastighetsskötare eller liknade vilket alternativ som får användas där du bor.

Om möjligheten finns i din fastighet finns det fördelar att vinna. Bland annat får din fläktkåpa inte vara försedd med motor när du ansluter den till fastighetens ventilationssystem. Det gör att du helt blir av med ljudet från motorn i lägenhetens kök.

Din spiskåpa för centralventilation manövreras på liknande sätt som en vanlig köksfläkt med inbyggd motor. Spiskåpor som kopplas till fastighetens centrala ventilatiossystem är också mer energisnåla.

Thermex Central Line – spiskåpor för anslutning till centralt ventilationssystem

 

Thermex kan leverera ett brett utbud av spiskåpor som kan anslutas till centralventilation i moderna fastigheter. Thermex har i årtionden levererat köksfläktar och spiskåpor och har alltid legat långt framme när det gäller teknik för moderna hushåll.

Med en köksfläkt eller spiskåpa från Thermex är du garanterad en gedigen kvalitetsprodukt. Alla kåpor från Thermex produktkatalog håller hög kvalitetsstandard och är kända för sin tilltalande design, strömlinjeformade profil och effektivitet.

I Thermex välsorterade produktkatalog kan du alltid hitta minst en fläkt som matchar dina önskemål och preferenser. Hos Thermex hittar du såväl frihängande som väggmonterade och integrerade modeller. När du söker efter en fläkt som går att bygga in i skåpet ovanför spisen kan Thermex givetvis också hjälpa till.

Thermex har givetvis även modeller för centralventilation, dessa finns i Thermex Central Line-serien. Denna serie innehåller flera olika varianter av spiskåpor för anslutning till centralventilation. Det finns även modeller som kan kopplas till värmeåtervinningssystem och centralventilation i villor/radhus.

Thermex AIRGRIP – framtidens spiskåpa

 

Thermex Airgrip är både innovativ och supereffektiv. I en lägenhet där det finns ett gemensamt ventilationssystem är det en av de mest effektiva spiskåporna på marknaden. Den unika designen gör att matos avlägsnas mycket bättre och gör det ännu enklare för det gemensamma ventilationssystemet att evakuera luft ut ur lägenheten. Den inbyggda hygrostaten ger dig möjlighet styra din Airgrip efter behov. I en lägenhet med ett gemensamt ventilationssystem bidrar spiskåpan också till luftutbytet även när du inte lagar mat.

Thermex AIRGRIP, liksom Thermex övriga modeller, är lättmanövrerad med hjälp av en användarvänlig och intuitiv manöverpanel på fronten.Thermex AIRGRIP finns i olika utföranden, rostfri med svart front eller helt vitlackerad. 

Väggmonterade spiskåpor för centralventilation

 

Om du föredrar en väggmonterad spiskåpa snarare än en skåpsintegrerad sådan kan Thermex erbjuda flera olika modeller, t.ex. AIR-TECH II och CENTRAL 787. AIR-TECH II är den väggmonterade versionen av AIRSLIM som beskrivs ovan och kan, precis som den levereras i olika mått. Samtidigt har AIR-TECH II samma fantastiska egenskaper som AIRSLIM och är med sina rena linjer och rostfria yta en prydnad för varje kök.

CENTRAL 787 är den lite mer prisvänliga lösningen, och motsvarar specifikationsmässigt CENTRAL GEMINI III.

 

AIRSLIM – tyst och effektiv  

 

Som ett alternativ till AIRGRIP hittar du AIRSLIM – en skåpsintegrerad spiskåpa med en slimmad och diskret profil. AIRSLIM från Thermex utmärker sig särskilt genom en flexibel design och kan levereras i specialmått om ditt kök inte klarar standardmåtten.

Med AIRSLIM får du mycket för pengarna. Detta är en kvalitetsprodukt som du kan njuta av i många år. Thermex AIRSLIM stoltserar bland annat med ett fullt justerbart spjäll, Belimo spjällmotor, dubbelverkande potentialfri reläutgång. Spiskåpan är lätt att manövrera med hjälp av Soft Touch-knappar på fronten och lyser upp spishällen med energisnåla LED-spots.

CENTRAL PLAN 252 och CENTRAL GEMINI III

 

Bland de skåpsintegrerade spiskåporna med anslutning till centralventilation är även CENTRAL PLAN 252 och CENTRAL GEMINI III värda att nämna. Både CENTRAL PLAN 252 och CENTRAL GEMINI III kännetecknas av en slimmad profil, låg ljudnivå och prisnivå som tilltalar de flesta.

Till skillnad från CENTRAL GEMINI III är CENTRAL PLAN 252 utrustad med ett patentskyddat injusteringsspjäll som enkelt manövreras med en enda knapp och en 60-minuters timerfunktion. CENTRAL GEMINI III som har utdragsfunktion är en enkel och prisvärd spiskåpa för centralventilation.